Google Translate

  Translate from:

  Translate to:

Geen goede uitslag

Gisteren mocht ik weer naar het ziekenhuis om te kijken of de Taxol nog enig effect heeft. Helaas bleek uit mijn bloed dat het is uitgewerkt.  De tumormarkers waren gestegen en dat is een indicatie dat het zijn werk niet meer doet. Een forse domper omdat ik me de laatste tijd toch echt beter ging voelen en ik dacht dat het van de Taxol kwam. Waarschijnlijk komt het gewoon door de stent waardoor ik me beter voelde. Al moet ik zeggen dat ik toch echt pijn in mijn been had en dat die na de chemo verdwenen is. Maar goed, pharmacy tijd voor een andere aanpak dus. Ik besef heel goed dat de zak met mogelijkheden kleiner en kleiner aan het worden is maar wil de handdoek toch nog niet in de ring gooien. Wel heb ik afgesproken dat ik maar tot een zeker punt ga. Ik wil niet de tijd die me nog rest ziek op bed liggen, die tijd komt toch al angstaanjagend dichtbij. Ik wil best een andere chemo ondergaan maar het middel moet niet erger worden dan de kwaal.

Besloten is dat ik eerst maandag een ct scan onderga en dinsdag bespreken we de mogelijkheden, want dat ligt natuurlijk ook een beetje aan de toestand van mijn lever. Zoals we het nu besloten hebben zijn er 2 mogelijkheden : Caelyx, wat eigenlijk het rode spul is wat ik al vaker heb gekregen (en waardoor veel mensen meteen een afkeer krijgen van rode ranja) en wat ik eigenlijk niet maar mag hebben vanwege hartschade. Dit middel is sinds kort weer op de markt voor borstkankerpatiënten en zit nu in een soort vetbolletjes (Jip en Janneke uitleg) waardoor de hartschade minimaal is. Of Eribulin wat ook nog niet zo heel lang op de markt is (2010). Er zijn dus nog steeds een klein aantal mogelijkheden.

Afwachten en duimen dus maar weer !

Pluk de dag !

Pluk de dag !

6 Berichten op Geen goede uitslag

 • O wat erg, Szjonnie, zeker als je je beter gaat voelen, verwacht je niet dat de marker (veel?) stijgt.

  Hoeveel AC of FEC heb jij gehad dat je nu nog Carl kunt krijgen? Ik heb er al een paar keer om gevraagd, maar hoor steeds dat het na 7 AC niet meer kan.

  • Ik heb 10 van die rode kuren gekregen en zit dus ver boven de norm om het weer te mogen krijgen maar Caelyx is een poos niet op de markt geweest en is nu weer beschikbaar voor borstkankerpatiënten. Vanwege de bewerking van het spul is het nu blijkbaar toch mogelijk om dit te kunnen krijgen met minimale hartschade. Dat is in ieder geval wat de oncoloog me vertelt.

 • Oh meisje wat erg, en inderdaad tegenstrijdig met dat wat je voelt. Tests afwachten en duimen dat de G weer wat voor je weet.

 • Marijke

  Ik duim met je mee, heel veel sterkte maandag!!!!!

 • Ingrid (nana)

  Sterkte met de uitslag vandaag Marjon. Wat caelyx betreft, ik ben hiervan 6jan. mijn eerste kuur gehad (dit is mijn 4elijn, hiervoor taxol/avastin, xeloda en vinerolbine). Dat je deze kuur maar 1x per 4wk hoeft vind ik een groot voordeel.

 • Marion

  Balen Marjon, je bent wel eentje met girlpower !! Ik leef met je mee….. liefs Marion