Google Translate

    Translate from:

    Translate to:

Over mij

In mei 2004 voelde ik tot mijn grote schrik een knobbeltje in mijn borst. Onderzoek wees uit dat het knobbeltje kwaadaardig was en dat snelle actie geboden was. Mijn borst werd geamputeerd en zodra ik een beetje was bijgekomen van de operatie volgde er 4 chemokuren. Het werd een zware tijd maar na afloop van de chemokuren was er toch de hoop dat het hier bij zou blijven.

Eind 2006 werd ik verkouden en de benauwdheid wilde maar niet overgaan. Toch maar een foto laten maken en daaruit bleek dat ik een longembolie had. Foute boel dus …. Verdere onderzoeken wezen uit dat de kanker weer terug was en dat ik uitzaaiingen had in mijn wervels. Dat nieuws kwam hard aan, cialis ik bleek niet meer te genezen ! Meteen hierna ben ik begonnen met het bijhouden van een weblog. In eerste instantie om te voorkomen dat mijn lief, na thuiskomst uit het ziekenhuis iedereen moest gaan bellen over de stand van zaken. Later om het allemaal een beetje van me af te schrijven (noem het therapie).

Na wederom 6 chemokuren waren de tumoren geslonken. Voor de 2e keer was ik, tijdelijk,  ontsnapt aan deze sluipmoordenaar.  Dankzij het goed aanslaan van de behandelingen, durfde ik weer voorzichtig plannen te maken voor de iets langere termijn.

Ik blijf proberen om positief in het leven te staan. Ik doe zo veel mogelijk dingen die ik nog kan doen en probeer zo veel mogelijk leuke dingen te doen. Natuurlijk had ik na het verschrikkelijk nieuws in bed kunnen kruipen en heel de dag gaan liggen huilen met de dekens over mijn hoofd maar daarmee maak je alleen jezelf en de mensen om je heen ongelukkig.

Het blijft een verschrikkelijke nare, oneerlijke ziekte maar je moet er toch zo goed en zo kwaad als het kan mee proberen te leven. Ik ben wel intenser gaan genieten van de dingen die ik doe. Of het nu een vakantie is of dat ik gewoon lekker op mijn balkon kan zitten, in het zonnetje, een bakje thee kan drinken. Deze dingen geven me ook de kracht om alles wat me nog te wachten staat aan te kunnen.